kof-forum

 
Bete Klarningen 18/6-17 18:59
Klarningen är nu en verkligt fin våtmark med många häckande vadare och änder. Men jag är lite orolig för att det inte finns några betande djur här i år. Någon som vet varför?
Skrivet av: Martin Gierow  Skicka E-post till Martin Gierow

Kjell-Åke Hall: 20/6-17 12:42
Du får kontakta en man som heter Mårtensson på Båstad kommun. Han verkar som sk komunekolog.Jag har ringt honom tidigare om samma sak,dvs för lite bete.Han har sagt att det skulle bli bättre, men inget har hänt.Här har man lagt ner mycket pengar på våtmarken som ju är bra.Bete är dock nödvändigt.Detta är ju ett jobb för KOF.
E-post till: Kjell-Åke Hall  Skicka E-post till Kjell-Åke Hall
Martin Gierow: 24/7-17 23:12
Nu går det en flock kor med kalvar i Klarningen och betar. Jag har inte hittat någon lämplig kontaktperson på kommunen att prata med. Enligt en lantbrukare här i Vasaltsområdet är det brist på betesdjur till naturreservaten här uppe och djurhållare får numera betalt för att tillhandahålla betesdjur. Jag gissar att det kan ha bidragit till den sena starten av betet i Klarningen.
Mikael Haraldsson : 25/7-17 10:05
För tidigt betessläpp kan vara förödande för markhäckande fåglar, då kreaturen ofta "stormar" runt i samlad flock de första dagarna, vet dock inte om det var tanken vid Klarningen men helt fel är det nog inte med lite senare betessläpp.
Mikael Haraldsson Edenberga

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin