Måndagsexkursion till Grytskären. Foto Thomas Wallin

Att regnet hängde i luften hindrade inte ca 15 KOFare från att måndagsexkurera vid Grytskären på Bjäre den 9 september. Men regnet uteblev och utbytet blev gott – det var många trevliga fåglar att titta på vid en av Bjäres bästa fågellokaler den här kvällen.

Ute på yttre Grytskär fick vi syn på en chokladbrun skarv som snabbt bestämdes till 1K toppskarv. Vid sidan om stod ytterligare en skarv med smal näbb och brant panna – en adult toppskarv. Betydligt närmare var den myrspov som rastade på inre skäret och ännu närmare simmade två smalhalsade stjärtänder.

Två smådoppingar dök bland stenarna i Hovalds hamn. Några rödbenor, två enkelbeckasiner och en drillsnäppa visade upp sig och från tången lyfte några stenskvättor samt två gulärlor. De kentska tärnorna var många, minst 50 st!

Måndagsexkursion till Grytskären. Foto Thomas Wallin
Extra exkursionsdeltagare

Detta var årets sista måndagsexkursion, totalt 15 stycken har genomförts under våren och sensommaren. De har varit mycket välbesökta med som mest ca 50 deltagare (och några nyfikna kossor, se ovan…). Tack alla för trevlig medverkan!

Kvällens exkursion leddes av Anna-Lena Harmsund, Lars Hallbeck och Thomas Wallin.

Text och foto: Thomas Wallin

Kategorier: Aktiviteter