Medlemsmöte
19 oktober 2018

Medlemskväll med KOF, foto Totta Sandberg

Ca 40 medlemmar mötte upp när KOF kallade till medlemskväll på Hotell Erikslund i Varalöv.

Maria von Post från Lunds Universitet informerade om projektet Urban Birds där man undersöker hur stadens fåglar mår.

Om inventeringen av brandkronade kungsfåglar berättade Hans Nordius och Thomas Terne, Håkan Johansson fortsatte med information av mobilappen BAND.

Medlemskväll med KOF, foto Totta Sandberg

Att vindmölleparken i Rögle/Västraby fortfarande skördar offer, både pilgrimsfalkar och havsörnar har dödats, berättade Karl-Erik Söderkvist. Betydligt trevligare var beskeden om att tre par havsörnar har häckat i vårt område i år och fått sex ungar på vingarna, tre par pilgrimsfalkar har lyckats få ut åtta ungar.

Ulrik Alm avslutade kvällen med en trevligt personlig glimt av fågellivet i himmamarkerna, framförallt från Ingelsträde och Söderåsen. Många fina holk- och ugglebilder blev det.

Foto: Totta Sandberg