Hem Forum Kof-forum Vi behöver fler cirkelledare!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9431
  Thomas Wallin
  Keymaster

   Exkursionen är en ryggrad i föreningens verksamhet, men ibland kanske inte det finns den där möjligheten att ge det där “lilla extra” till alla deltagare.

   Då är studiecirkeln en perfekt metod, man är mindre grupp, kanske max 12-15 personer som är ute med regelbundenhet. Men – vi behöver fler ledare! Som kan agera vägledare, ge introduktion till lämpliga lokaler, peka på vilka fåglar som är sannolika att träffa på – och när på året de är mest sannolika. Du behöver inte kunna peka som en semafor på allt som rör sig och inom tre sekunder också artbestämma allt som flyger. Snarare blir du en sorts diskussionsledare; – Vad tycker du den liknar? Åt vilket håll vill du? Påminner fågeln om någon art du känner igen? Är det något i beteende, uppträdande, som ger dig ledtråd eller fastnar i ditt intryck?

   Ett roligt jobb! Att introducera någon till ett intresse du själv tycker är stimulerande. Och studiecirkeln behöver inte hålla på i “evigheter”. Den kan vara på bara 3 – 5 träffar och ha någon sorts tema – vinterfåglar, fågelbordsfåglar eller liknande. Det går också bra att som ledare jobba i par med någon kompis.

   Vårt eget studieförbund Studiefrämjandet kan bistå med pedagogisk utbildning/stöttning.

   Vi som hållit på ett tag, Mikael Jönsson, Ulrik Alm och Thomas Wallin, kan vara med och stötta, ge idéer och samla er till en info/upptaktsträff.

   Intresserad? Hör av dig/er till…..
   Ulrik – alm.ulrik(a)telia.com
   Mikael – micke.teamorby(a)telia.com
   Thomas – thomas(a)putni.se

   • Detta ämne redigerades för 3 år, 8 månader sedan av Thomas Wallin.
  Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.