Hem Forum Kof-forum Vinterfåglar inpå knuten

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7811

  Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK) är en av SOF-BirdLifes mest populära aktiviteter, kanske för att det är enkelt och roligt att delta. Den sista helgen i januari räknas fåglar vid fågelmatningar över hela landet. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in – men vi vill ha ännu fler rapporter!

  Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden 31 jan-3 feb och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art.

  Tack vare alla rapporter får vi bra en bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss. Talgoxen är den talrikaste vinterfågeln följd av blåmes och pilfink, men efter denna trio varierar topplistan från år till år. Via denna räkning kan vi också följa hur vinterfåglarna anpassar sig till klimatförändringarna. Under de drygt tio år räkningen pågått, har vi bland annat kunnat se hur arter som koltrast och nötväcka ganska kraftigt utvidgat sitt vinterområde norrut i landet.

  Vinterfåglar Inpå Knuten har som mål att stimulera intresset för fåglar, och ger oss värdefull kunskap om förändringar i vår livsmiljö.

  Läs mer och rapportera: https://vinterfaglar.se/

  Finns även som app att hämta…
  på AppStore: https://apps.apple.com/se/app/vinterf%C3%A5glar-inp%C3%A5-knuten/id1073055781
  på GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.vik

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.