kof-forum

 
Webbkamera till Kullaberg 31/1-10 23:55
Jag skriver detta inlägg i egenskap av vice ordförande i Kullabygdens Naturskyddsförening.
Vi hade en punkt på vårat januarimöte om en fond som ställdes iordning i ett testamente som skulle gangna pilgrimsfalkens leverne på Kullaberg, tror att pengar utgick till vakttjänsten en gång i tiden men i övrigt har nog inget kaptial förbrukas. En nära anhörig lämnade då ett godkänande till att pengar kunde avsättas för att sätta upp webbkamor vid pilgrimsfalks hyllorna.
Tror att vi först måte ha gokännande från länsstyrelsen för den juridiska biten men den tekniska.
Vad för webbkaror fungerar? Strömmen tror jag vi måste ta via solceller. Har sett att Axis skulle kunna var hjälplig med några av deras produkter.
Skulle vara tacksam om jag kunde få in lite tips.
Skulle även kunna tänka mig att denna fond skulle kunna bidra med att framskaffa medel till en minkfälla vid pilgrimsfalksboet.

Henrik N
Skrivet av: Henrik Nilsson  Skicka E-post till Henrik Nilsson

Thomas Svanberg: 1/2-10 13:09
Om vi backar tiden ett antal år så donerades en summa pengar öronmärkta till pilgrimsfalkarna på Kullaberg. Pengarna gick till Naturskyddsföreningen för förvaltning. I samband med programrådet vi hade på Kullaberg i höstas lyfte vi frågan. Kanske mer som ett förslag till Naturum och då nämndes möjligheten till finansiering.

Visst hade det varit ett stort mervärde för Naturum med en skärm där livebilder från falkarnas leverne visades. Detta hade förhoppningsvis haft en preventiv inverkan också och skulle något udda hända vid boet finns svaret i form av bilder att tillgå.

Skall detta drivas vidare får nog en projektgrupp tillsättas. En lämplig konstellation skulle vara representanter från Kullabygdens Naturskyddsförening, gänget på Kullaberg samt KOF.
Det finns ett antal frågor som kräver lösning innan sjösättning. Frågor såsom, teknisk lösning, drift och underhåll etc måste lösas. Ett problem är förstås också att vi inte alltid vet vart falkarna väljer att häcka och finns minsta risk att falkarna avbryter häckningen på grund av att vi håller på att installera kameror och annat är det inte aktuellt att påbörja något. Men det finns sannolikt personer med stort kunnande kring falkarna som kan råda oss.

Bra att du håller liv i detta Henrik och låt oss få kontakt och tillsammans med Daniel Åberg se vad vi kan göra!
E-post till: Thomas Svanberg  Skicka E-post till Thomas Svanberg
Alf Petersson: 1/2-10 14:41
I princip har Thomas svarat på allt vad vi vet just nu.
Jag har pratat med Länsstyrelsen och Projekt Pilgrimsfalk om saken vid ett flertal tillfällen, och båda är mycket positiva.
Precis som Thomas säger är problemet strömförsörjningen, sändningen från kameran till Naturum samt att vi inte vet var falkarna kommer att häcka. Det är nämligen inte samma boplats som änvänds år efter år. När vi vet var falkarna tänkt häcka är det så dax att placara ut kameran. Både Länsstyrelsen och Projekt Pilgrimsfalk är medvetna om dessa tre problem.
Går allt detta att lösa är det nog inget problem att få ett tillstånd från Länsstyrelsen.
Henrik Nilsson: 1/2-10 16:38
Finns det något behov av en minkfälla av den typ, klapp fälla som inte ger något lidande, som återfinnes på Hallands Väderö även på Kullaberg.
Har själv sett mink både vid Ransvik samt ute på Nabben.
Tror att det finns bre med medel i fonden som bara ligger.
henrik N
Thomas Svanberg: 1/2-10 21:03
Låt oss hänskjuta denna och andra frågor till en arbetsgrupp som tar sig an projektet. Har lagt ett mejl tidigare idag till dig Henrik och kontaktar Daniel Å imorgon så får vi se till att träffas.
E-post till: Thomas Svanberg  Skicka E-post till Thomas Svanberg

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin