kof-forum

 
Skärsnäppa i kullabygden? 15/10-05 19:58
Hej.
I sommar har jag satsat stort på att fota calidris (de som regelbundet förekommer i sverige) och har till min egen glädje och förvåning dängt in den ena arten efter andra och nu fattas endast Skärsnäppa. Jag tänkte bredda min Skärsnäppekunskap lite med att kolla med er hur ni har det med Skärsnäppor, för att jag antar att Skärsnäppan jag hittade på Rönnen i okt 2004 var ett extremfall..

Först och främst - Hur vanlig och frekvent är den på Torekovs rev?
- Kommer man till på dem vid Kullen?
- Finns det några andra ställen där de är lättillgängliga?
Tacksam för svar!
/DP
Skrivet av: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson

Alf Petersson: 16/10-05 20:06
På Kullen kan du hitta enstaka vid Svanebäck, Ören Strandbaden, Kullens fyr och Rönnen. Säkraste stället att plåta skärsnäppor är nog på Bjäre, vid Torekov och på Hallands Väderö.
Martin Gierow: 17/10-05 19:25
Skärsnäppor ses varje vinter på Torekovs rev, men pålitligheten varierar. Vissa vintrar är det bara att åka och titta på dom, andra vintrar ses dom kanske bara var femte gång eller så. Föregående vinter var jag t ex där flera gånger utan framgång. När dom väl finns på revet brukar man kunna komma riktigt nära med lite tålamod. Passa på och ta några snygga bilder på dom isländska rödbenorna också! Några andra pålitliga lokaler med lättskådade skärsnäppor tror jag inte det finns på Bjäre.
Henrik Johansson: 21/10-05 19:11
Som Martin skriver är det Halsarevet i Torekov som gäller om man letar lättillgängliga skärsnäppor. Det kan också vara lönt att gå ut på piren och kolla av skären precis utanför hamninloppet. Vid Tjällran ses också skärsnäppor, ibland långt ute på skäret, ibland närmre på fotoavstånd.
Daniel Pettersson: 24/10-05 11:55
Tack för svar!
Rödbenor brukar vara ruggigt skygga, hehe.. men jag gör gärna ett försök
Daniel Pettersson: 14/11-05 19:35
Hejsan igen!
Har man OFLYT eller vad?
Råkade befinna mig i Båstads hamn igår men såg ingen Skärsnäppa :(...
Var var den?
(F.ö. inga i Torekov...)
E-post till: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson
Thomas Svanberg: 14/11-05 21:51
Den stod och kurade längst ut på piren!
Paul Tufvesson: 15/11-05 10:06
Vet inte var du utgår ifrån men kan nämna att någon/några Skärsnäppor brukar hålla till runt Hbg:s hamn oxå. Oftast runt inloppet till Norra Hamnen (mellan Parapeten och N Kallbadhuset) men även ute vid Västhamnen. Tror dock det är lite för tidigt än. Kan inte minnas att jag sett ngn förrän som tidigast i dec. Fast å andra sidan har jag inte letat särskilt intensivt heller...
E-post till: Paul Tufvesson  Skicka E-post till Paul Tufvesson
Daniel Pettersson: 15/11-05 15:47
Aha, då var jag där någon timme försent... (muttrar surt, väldigt surt!)
E-post till: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson
Daniel Pettersson: 26/12-05 15:45
Hej alla KOF-are! Hoppas ni har haft en jättebra jul.

Jag såg rapporten om skärsnäpporna idag (26/12) på Halsarevet i Torekov och skulle vilja ha hjälp av någon vänlig själ. Det är så att jag kommer ner till Helsingborg på kvällen den 29e och har en dag (30e) med min far som tagit ledigt så att vi skulle kunna skåda ihop. Tanken var från början att åka söderöver för att kika på St. Skrikörn och Svarth. Buskskvätta men jag skulle, om någon kunde bekräfta att de var kvar den 29e, mycket hellre fota Skärsnäpporna vid Halsarevet den 30e. Dock skulle jag jättegärna vilja ha någon sorts "garanti" att de är kvar.
Därför skulle jag jättegärna vilja att någon som bor i området skulle kunna ta sig en titt den 29e och slå en pling till mitt hemnummer i Helsingborg - 042 927 80.

Om någon kunde ställa upp på detta försök skulle jag vara otroligt tacksam och självklart så skickar jag in bilder till KOF om de blir bra.

Tack på förhand!
/DP
E-post till: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson
Daniel Pettersson: 26/12-05 15:46
Jo just det - skulle vilja gratta Alf till hans kanonbilder på Skärsnäppa också!
E-post till: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson
Martin Gierow: 28/12-05 22:02
Var på besök vid Torekovs rev idag, men då fanns där i alla fall inga skärsnäppor. Däremot finns den vita ormvråken kvar vid Ranarp, och väntar på att bli dokumenterad.
Daniel Pettersson: 29/12-05 12:27
Idag hoppas jag verkligen inte att någon känner sig tvingad att åka ut och kika! Stanna inne i snörusket och gör det lite bekvämt för er istället.
Tack Martin för hjälpen.

Imorgon ska jag, pappa och Peder åka från Busör och söderut. Då ska vi åka via Gröthögarna/Ranarpsstrand. Har jag lite flax då så kanske jag kan få en flyktbild nu när jag har en systemkamera att jobba med.

/DP
E-post till: Daniel Pettersson  Skicka E-post till Daniel Pettersson

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin