kof-forum

 
sandlöpare? 3/2-06 18:44
Ons:1/2 kl:15:00. Norr om hamnen i Vejbystrand oberserverade jag en liten ljus fågel bland 35 kärrsnäppor, 20-talet krickor och lika många bläsänder. Beteendet var likt kärrsnäpporna men den hade en rundare, sötare form. Ljus men med svarta knogar, ljust bröst men annars väldigt vit. Mörkt näbb och ben. Möjligen något större än kärrsnäppan.

Jag ville bestämma den för att vara en sandlöpare - men så här års????? Jag fick tyvärr väldigt blåsskakiga bilder.....
Skrivet av: Sonja Henningsson

Alf Petersson: 3/2-06 19:52
Även om dina bilder inte är de bästa, tycker jag nog att det verkar vara en sandlöpare. Att sandlöpare övervintrar i Skåne är ovanligt men det föreligger flera fynd från Skåne vintertid. Om man kollar Svalan finns fynd från i år fram till den 13 januari av ett ex vid Lundåkra bukten, kanske samma fågel som förflyttat sig norrut.
Lars Hallbeck: 4/2-06 13:57
I går 3/2 såg jag också en Sandlöpare. Den kom flygande tillsammans med ca 15 st Kärrsnäppor och jag reagerade på att den var mycket ljusare än Kärrsnäpporna. Så småningom landade de på en liten sandrevel där jag kunde skärskåda den och även ta några bilder i skymningsljuset. (16:45).
E-post till: Lars Hallbeck  Skicka E-post till Lars Hallbeck
Daniel Pettersson: 5/2-06 23:32
Jag var i Spanien på jullovet och såg då drygt 50 sandlöpare, så även förra vintern. Svarta vingknogar är mycket vanligt förekommande hos sandlöpare i vinterdräkt, något man sällan ser hos kärrsnäppan.

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin