kof-forum

 
Spolierad häckning 30/5-16 09:42
Längs banvallen numera cykel-, gång- och ridväg har Svedberga gård avverkat all träd- och buskridå mellan Stureholms hpl och Svedberga naturreservat på den sydvästra sidan av och mellan banvallen och åkern. Mitt i häckningssäsongen så häckningarna i buskaget är spolierade. Nu ser man fåglar som försöker sig på en andra häckning i rishögarna. Snart kommer väl flismaskinen så är även denna häckning spolierad. Gör ett besök och bilda dig en uppfattning av eländet. På Höghults sidan är ridån orörd. Avverkningen är troligen helt ok enligt det regelverk vi har men den är anmäld både till Helsingborg stad som äger banvalls fastigheten och LS. Hbg stad har lovat kolla upp gränser mm och eventuellt driva ärendet vidare.
Skrivet av: Karl-Erik Söderqvist  Skicka E-post till Karl-Erik Söderqvist

Leif Dehlin: 31/5-16 08:14
Bra jobbat Karl-Erik och all uppskattning för att du inte bara konstaterade fakta utan också tog tag i det som hänt. Du behövs i KOF-markerna som observatör och aktör. Uppenbart är "avverkningen" gjord på annans mark och då kan man ifrågasätta om det gjorts enligt regelboken. Ska bli spännande att följa utvecklingen.
E-post till: Leif Dehlin  Skicka E-post till Leif Dehlin
Hans Nordius: 31/5-16 15:41
Instämmer i Leifs svar: Bra jobbat!
Oavsett regelverket, så är det obegripligt att någon kan få för sig att avverka i maj. Utmärkt om även kommunen kollar upp det. Det här måste vi följa upp.
Karl-Erik Söderqvist: 31/5-16 22:32
Helsingborgs stad har via sin kommunekolog och naturvårdare varit i kontakt med Naturvårdsverket, Jordbruksverket och Länsstyrelsen men inte fått något stöd. Helsingborgs stad har begärt en fastighetsbestämning av gränsen mot Svedberga. Visar det sig att avverkningen skett på stadens mark (egenmäktigt förfarande) kommer en polisanmälan att ske. Skadan är redan skedd och en knäpp på näsan räddar inga fåglar och häckningslokaler.
E-post till: Karl-Erik Söderqvist  Skicka E-post till Karl-Erik Söderqvist
Thomas Wallin: 10/6-16 11:05
Artikel i dagens HD:
http://www.hd.se/2016-06-09/hackningsplats-for-faglar-skovlad

Bra att du uppmärksammat och agerat Karl-Erik!

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin