kof-forum

 
Info 2/10-18 21:49
Igår, 1/10, hölls ett informationsmöte på gräsmattan vid boulebanan i Utvälinge angående gömslet nere i vassen med utsikt mot Sandön.
Förutom representanterna från H-borgs kommun mötte ett drygt 20-tal personer från byn upp inkl. en handfull KOFare.
Tongångarna var föga förvånande nästan uteslutande negativa och det påstods att badandet på Sandön förstörts, att det blivit besöksförbud på ön, att grinden var låst, att det fanns slukhål utanför vassen, att man inte får bygga i ett naturreservat, att kommunrepresentanterna var jäviga och sist men inte minst att det vid ett flertal tillfällen bajsats på nämnda gräsmatta. Om det var ornitologer som stått för denna bedrift blev dock inte klargjort. Till sist var det dock en hedervärd stugägare som i klartext förkunnade vad alla egentligen ville ha sagt: "Vi vill inte ha något som helst gömsle nere i vassen". En inskränkt men fullt acceptabel synpunkt.
Tycker själv att kommunen har tagit ett hedervärt initiativ men är ändå rätt tveksam men av helt andra skäl. En budget på 2 milj kronor för ett gömsle på en plats som redan är perfekt för skådning och där många dessutom står antingen på piren eller går ut på Sandön är för mej delvis bortkastade pengar. De hade räckt både till ett önskat fågeltorn i Farhultsviken och till massor av välbehövliga fågelskyddsåtgärder. Farhult tillhör visserligen Höganäs kommun men det måste ju gå att samarbeta och vi har ju en Länsstyrelse. Åsikter från övriga medlemmar? För övrigt är ytterligare ett möte, inomhus, planerat. Det är dock oklart när.
Skrivet av: Tommy Strandek  Skicka E-post till Tommy Strandek

Det finns inga svar på detta inlägg.

« Tillbaka

Skriv ett svar:
(OBS! Inga signaturer, skriv för- och efternamn - annars raderas ditt inlägg)

Ditt namn:

Din e-post (frivilligt):

Ämne:

Verifieringskod:

Upprepa koden:

Ditt meddelande:

Inga smilies i inlägget?

© KOF 2012
Ansvariga för sidan är KOF:s webbgrupp
Senast uppdaterad 2012-02-14 av Thomas Wallin