Fåglar i Härjedalen

Publicerad av webbgruppen den

Foto: Thomas Wallin

Under onsdagens (6 november) föredrag i Studiefrämjandets lokaler i Helsingborg spred Thomas Svanberg budskapet att ”Härliga Härjedalen väntar på dig”. En gång i tiden var det Kaj Möller som lockade upp Thomas till Härjedalen. Därefter har det blivit åtskilliga besök i den södra delen av vår vackra, men vädermässigt ombytliga fjällvärld för honom.

Thomas visade vackra foton av fjällens karaktärsfåglar som blåhake, fjällripa, hökuggla och fjällpipare, men även en och annan nyfiken hermelin dök upp i bildkavalkaden. Några av arterna, bland annat fjällripa, visades i flera olika positioner för att vi skulle få uppleva hur väl de smälter in i sin miljö.

Bilderna som visades var främst tagna runt Flatruet och Mittåkläppen, med avstickare till små pärlor runt om i landskapet från vidsträckta fjällhedar till utsikt från fjälltopparna.

Efter det inspirerande föredraget är det nog många av oss drygt 40 deltagare som redan spikat nästa års semesterplaner. Den som vill ha restips får gärna kontakta Thomas för att hitta guldkornen i härliga Härjedalen.


Text: Erik Svensson
Foto: Thomas Wallin