Trädgårdsträdkrypare till Stefan

Publicerad av webbgruppen den

I våras anlitade styrelsen konstnären och KOF-medlemmen Gunnar Tryggmo, Viken, för att måla en akvarell av en trädgårdsträdkrypare. Gunnar önskade en förlaga i form av ett foto för att kunna ge fågeln full rättvisa avseende karaktärer och den miljö där den lever. Styrelsen vände sig till ett drygt tiotal duktiga fotografer i vår förening och efterfrågade foton av en trädgårdsträdkrypare i sin typiska miljö. Senare beslutades att den vars foto kom att användas som förlaga skulle belönas med ett tryckalster av akvarellen.

I samråd med ordföranden valde Gunnar ut ett fint foto taget av Stefan Siwersson. Han har nu belönats med ett Gicléetryck av akvarellen i storlek 18 x 24 cm, signerad av konstnären.

Samtidigt vill Kullabygdens ornitologiska förening tacka Gunnar för att han så välvilligt tog på sig uppdraget att måla trädgårdsträdkryparen. Med fin känsla har konstnären uttryckt artens karaktärer och resultatet blev enastående vackert.

Trädgårdsträdkryparen har invandrat från Danmark i sen tid, etablerat sig som häckfågel och blivit lite av en symbol för Kullabygden i ornitologikretsar.

Vår förening har betalat tryckkostnaden för 75 ex som alla är signerade och numrerade 1/75 – 75/75 av Gunnar. Konstverket ska framöver delas ut som tackgåva från föreningen i olika sammanhang.

Besök gärna Gunnars hemsida på Facebook där han gjort ett inlägg den 23 juli, en kort filmsekvens som visar bilder av trädkryparen från skiss till färdig målning och Gicléetryck. Han har också en hemsida www.gunnartryggmo.se med galleri som är väl värt ett besök.

Text: Thomas Terne

Kategorier: Nyheter