Att få va med mitt i ett spännande händelseförlopp kan både vara intressant och givande. Men det sker ju i regel bara en gång och i vissa fall önskar man därför att man hade en reprisknapp.

Här kommer ett alternativ!

Vi har försökt/försöker samla på oss lite filmklipp från olika skeenden hos falkparet – lite ”unika” eller på annat sätt speciella.

Videoklippen:

Det här är honan, Linnéa och det här var hanen, Råger.

Honan, Linnéa visar grävteknik av boskålen, här. Filmen är hämtad från mars 2015.

Från ringmärkningen år 2016. Dick (från Nordens Ark) med en unge i knäet. Just denna filmsnutt har även ljud och i slutet kan man också höra hur de gamla fåglarna klagar på vår närvaro.

Tre olika klipp som visar ”ruvningsbyte”. Råger är inte så delaktig i själva ruvande utan sitter mest och bevakar äggen och lockar på Linnéa. Ruvningsbyte 29 april 2017 och därefter från två olika tillfällen 11 maj 2017, byte 1 och byte 2.

Ungen ensam en stund.

Familjeidyll. Alla tre samlade här. Ungen tigger av båda de gamla fåglarna.

Linnéa matar ungen.

Ytterligare en matningssekvens.

Problem – det fungerar inte som det borde?!

Hur det går till att plocka ett nyfångat byte visar den nya hanen Kornrad. I detta fall är det en stare – ungfågel – som har fångats.

Den 29 juni 2017 utspelade sig följande mellan Kornrad och Linnéa. Först kommer honan inflygande och strax därpå även hanen, som senare blir lämnad kvar i bolåda. Från samma dag kommer ytterligare en sekvens.

Från 4 juli 2017 ser vi följande film, där Konrad kommer med ett byte till Linnéa. Det ser i och för sig lite tveksamt ut om han verkligen ville dela med sig. Kolla in blicken då honan lämnat bolådan efter att ha ”tagit hand om” bytet.

På nästa film, från 170705, ser vi hur honan ivrigt kallar på hanen.

Frågor och kommentarer …

… om pilgrimsfalkarna och om BO.02-projektet – hänvisas till Christer Strid.